2004
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από ταξίδια σε ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς και τη δοκιμή σε νέες γεύσεις και διαφορετικές κουζίνες. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έγινε με στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε, σε μεγάλο βαθμό, στην ελληνική αγορά για “ready to eat” φαγητό που θα έχει διεθνείς επιρροές και παράλληλα θα είναι υγιεινό και φρέσκο.
2005
Δημιουργείται το πρώτο κατάστημα Μongo Asian food στο εμπορικό Κέντρο Med Cosmos στη Θεσσαλονίκη.
2008
Το δεύτερο Mongo στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πόρτες του και τον μπουφέ του στην Κούσκουρα 6, σε ένα από τα πιο δυνατά meeting points της πόλης.
2008
Το sushi εντάσσεται στο μενού των Μongo, τα οποία αναδεικνύονται πια σε αφετηρία όλων των γαστρονομικών τάσεων τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρασμα για κάθε λάτρη των υγιεινών γεύσεων.
2008
Το πρώτο Mongo στην Αθήνα: στο Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο.
2009
Τα Mongo έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τους διαιτολόγους – διατροφολόγους του mednutrition.gr που παρέχουν τις γνώσεις και την εξειδικευμένη εμπειρία τους σε θέματα διατροφής.
2015
Κλείνοντας δέκα πετυχημένα χρόνια στο χώρο της εστίασης και της ασιατικής κουζίνας ειδικότερα, τα Mongo αλλάζουν λογότυπο και χαράζουν την πορεία της επόμενης δεκαετίας. Το νέο λογότυπο , σχεδίασε και επιμελήθηκε η γραφίστρια Μαρία Μπεναβέλη.
2015
Δημιουργούνται οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργαστηρίου της εταιρίας στο Περιστέρι Αθήνας.
2018
Νέο κατάστημα Mongo Asia Food στον Εύοσμο, Θεσσαλονίκης